Doi piloţi au refuzat să bombardeze oraşul Benghazi şi s-au catapultat din avion

Un avion militar libian s-a prăbuşit lângă Benghazi, după ce echipajul a refuzat să urmeze ordinele şi să bombardeze oraşul, potrivit realitatea.net.

Potrivit ziarului Quryna, pilotul Attia Abdel Salem al Abdali şi copilotul Ali Omar Gaddafi s-au catapultat din avionul Suhoi-22, iar acesta s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită.

Quryna este un ziar libian cu credibilitate.

Violenţele izbucnite în timpul revoltei împotriva regimului libian condus de Muammar Kadhafi s-au soldat cu cel puţin 640 de morţi, dintre care 275 la Tripoli şi 230 la Benghazi, a anunţat miercuri Federaţia Internaţională a Ligilor Drepturilor Omului (FIDH).

Bilanţul de 640 de morţi se bazează pe "surse militare" pentru Tripoli şi pe datele strânse de Liga libiană a drepturilor omului pentru Benghazi şi alte câteva localităţi, a declarat Souhayr Belhassen, preşedinta FIDH, cu sediul la Paris.

El nu ia în calcul eventuale victime din oraşul Tobruk, la extrema estică aţării, pentru care FIDH nu dispune de informaţii precise, a adăugat ea.

La Benghazi, al doilea oraş al ţării şi bastion al opoziţiei, FIDH a contabilizat 230 de morţi, "între care 130 de militari care au fost executaţi de propriii ofiţeri, deoarece nu au vrut să tragă asupra mulţimii" de manifestanţi, a declarat Souhayr Belhassen.

Lasă un comentariu