Doi morţi după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în apropiere de Bodrum

Două persoane au murit după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat luni dimineaţa la numai 50 de metri depărtare de ţărmul vestic al Turciei în apropiere de Bodrum, a anunţat paza de coastă turcă, citată de Reuters.

Şaptesprezece persoane au fost salvate şi trei au reuşit să ajungă singure la ţărm, a afirmat paza de coastă, precizând că două din ele au murit ulterior la spital.

Cetăţenia migranţilor nu este specificată. Potrivit pazei de coastă, activităţile de căutare şi salvare continuă pentru găsirea unor posibili pasageri daţi dispăruţi, scrie agerpres.ro.

Turcia a devenit unul dintre principalele locuri de plecare pentru peste un milion de migranţi care au luat calea mării către Uniunea Europeană în 2015, mulţi dintre ei refugiindu-se din cauza conflictelor şi a sărăciei din Orientul Mijlociu şi din Africa.

Afluxul de migranţi s-a redus drastic ca urmare a unui acord încheiat între Ankara şi UE după ce sute de migranţi şi-au pierdut viaţa în timp ce traversau marea către insule greceşti aflate la câteva mile de ţărmurile Turciei.

Potrivit datelor ONU, sosirile de migranţi în UE pe Marea Mediterană, inclusiv refugiaţi, făcând un drum mai lung şi mai periculos din Africa de Nord până în Italia, au totalizat 172.301 persoane în 2017, comparativ cu 367.753 în 2016 şi 1.015.078 în 2015.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu