Doi moldoveni sunt blocaţi în oraşul Wuhan din China, închis din cauza epidemiei

Embed:

Doi moldoveni sunt blocaţi, în prezent, în oraşul Wuhan, provincia Hubei din China, în care, în prezent, autoritățile chineze au restricționat accesul de intrare/ieșire. Despre aceasta ministerul de Externe a anunţat printr-un comunicat de presă. 

"În acest sens, Ambasada a contactat autoritățile chineze în vederea obținerii permisiunilor de părăsire de către aceștia a orașului aflat în carantină. Misiunea noastră menține legătura cu cetățenii moldoveni prin intermediul rețelei de socializare chineze ”wechat”,  prin intermediul paginii oficiale, poștei electronice și telefoanelor misiunii diplomatice, aceștia cu regularitate fiind informați despre evoluția măsurilor întreprinse privind combaterea coronavirusului și recomandările autorităților în vederea stopării răspândirii acestuia. În vederea prevenirii răspândirii coronavirusului, actualmente Aeroportul din or. Wuhan a fost închis. La fel, au fost restricționate ieșirile din țară a grupurilor de turiști chinezi", se mai anunţă în mesajul ministerului de Externe. 

În total, acum în RPC sunt în jur de 300 cetățeni ai Republicii Moldova. Din numărul total, 134 sunt persoane care își fac studiile în instituțiile de învățământ, 115 cu domiciliul stabilit în această țară, ceilalți având ședere temporară. Două familii, care locuiesc în alte provincii, neafectate de focarul coronavirus, și-au exprimat dorința de a părăsi teritoriul Chinei, în vederea evitării posibilei contaminări.

Precizăm că, cetățeni moldoveni infectați cu noul virus pe teritoriul chinez nu au fost înregistrate.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează avertismentul de călătorie în Republica Populară Chineză, și recomandă cetățenilor moldoveni evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei, urmare izbucnirii focarului de pneumonie virală (coronavirus), participând în comun cu autoritățile din țară la elaborarea măsurilor de protecție ce se impun. Ambasada de la Beijing va monitoriza în continuare situația epidemiologică din Republica Populară Chineză, precum și impactul acesteia în raport cu cetățenii Republicii Moldova.

loading...

Lasă un comentariu