Doi moldoveni şi un ucrainean riscă DOSARE PENALE. Au încercat să intre în Moldova cu acte false

Trei persoane sunt documentate de către polițiștii de frontieră pentru deținerea și utilizarea actelor neveridice cu scopul de a le fi autorizată trecerea frontierei. Incidentele au fost înregistrate în punctele de trecere Sculeni și Briceni-Rossoșani, toate pe direcția intrare în Republica Moldova.

Primul caz a fost înregistrat pe 2 mai, la postul vamal Sculeni. Un moldovean în vârstă de 37 de ani, la volanul unui automobil înmatriculat în Bulgaria, s-a legitimat cu o carte de identitate românească, iar pentru mașină a prezentat acte incomplete.

În urma verificărilor suplimentare, s-a constatat că bărbatul a mai încercat să revină în țară acum două săptămâni cu același mijloc de transport prezentând pentru acesta cartea de identitate a automobilului fără a avea certificatul de înmatriculare. Moldoveanul a prezentat un certificat de înmatriculare fals. Ulterior, șoferul și-a recunoscut parțial vina întrucât și-a perfectat documentul prin intermediul unei persoane necunoscute într-un timp scurt.

Celelalte două cazuri au fost înregistrate în PTF Briceni – Rossoșani. În primul caz, un cetățean al Ucrainei a prezentat certificatul de înmatriculare fals pentru microbuzul Mercedes- Benz de model Sprinter. Actul era eliberat de autoritățile poloneze, iar ștampila aplicată privind trecerea revizei tehnice pentru anul curent prezinta suspiciuni de neautenticitate.

Totodată, verificările în bazele de date a confirmat faptul lipsei reviziei tehnice. Șoferul a declarat că nu cunoaște despre fals, acesta susține că a trecut revizia tehnică conform procedurilor legale.

Iar o moldoveancă în vârstă de 31 ani riscă dosar penal pentru deținerea și utilizarea procurei false pentru un automobil înmatriculat în Polonia. În timpul controlului de frontieră, s-a constatat că procura conținea greșeli gramaticale, adresa notarului nu coincidea cu cea reală, iar ștampila aplicată pe procură nu corespundea originalului.

Tânara a confirmat faptul că nu a fost prezentă la întocmirea împuternicirii notariale, nu cunoaște în ce circumstanțe a fost perfectată întrucât a transmis copiile actelor unui cetățean al Ucrainei.

În rezultat, au fost întocmite procese verbale de ridicare a documentelor falsificate și trasmise către expertiză. Persoanele riscă amendă de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu