Doi moldoveni şi un ucrainean au încercat să traverseze frontiera cu acte false

Doi moldoveni şi un ucrainean au încercat să traverseze frontiera cu acte false. S-a întâmplat în punctele de trecere Costești și Briceni-Rossoșani. Cei trei au prezentat două permise de conducere și o revizie tehnică cu semne de falsificare. 

Pe sensul de ieșire din țară prin PTF Costești s-a prezentat la linia de control un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 28 ani. Acesta a oferit spre verificare actele necesare pentru autorizarea trecerii cu mijlocul de transport. Poliţiştii de frontieră au observat că permisul de conducere este fals. 

Audiat, conducătorul auto a comunicat că l-a perfectat recent, după ce a parcurs toată procedura legală, fiind uimit de falsul depistat.

Un alt permis de conducere emis de instituțiile competente ale Republicii Moldova a fost depistat în același punct de trecere pe direcția intrare în țară. Semnalele care au anulat originalitatea documentului au fost numărul incorect al hologramei, indicii de protecție și metoda de imprimare.

Posesorul actului cu pricina, în vârstă de 30 ani, se afla la volanul autoturismului de model Opel Astra, înmatriculat pe teritoriul Poloniei.

Iar un cetățean al Ucrainei, care este documentat de către polițiștii de frontieră din PTF Briceni-Rossoșani, pentru deținerea și prezentarea reviziei tehnice contrafăcute. Documentul era eliberat de către autoritățile competente ale Bulgariei pentru mijlocul de transport de model Fiat Punto, cu care bărbatul în vârstă de 22 ani se deplasa.

La cele constatate, conducătorul auto nu a putut să justifice întrucât nu cunoaștea nimic.

În toate cazurile, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Persoanele implicate riscă o amendă în mărime de până la 650 uităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu