Doi moldoveni cu acte false vroiau să ajungă în Turcia

Doi moldoveni, care aveau interdicţia de a intra în Turcia şi urmau să se ligitimeze la intrarea în altă ţară cu acte false, au fost reţinute de colaboratorii Serviciului Grăniceri în timpul controlului de frontieră a pasagerilor ce intenţionau să iasă din ţară cu ruta Chișinău -Antalia.

Potrivit colaboratorilor Serviciului Grăniceri, aceştia aveau cusute într-un penar, două paşapoarte emise de autorităţile Ucrainei. Actele de identitate s-au dovedit a fi false, în ele fiind aplicate fotografiile celor doi cetățeni moldoveni, însă datele personale aparţinând altor două persoane din Lvov.

Conform spuselor grănicerilor, soţii “ucraineni”, Nina, în vârstă de 55 de ani şi Nicolae, de 57 de ani, sunt domiciliaţi în satul Pelinei, raionul Cahul. Mai mult, aceştia au declarat că intenţionau să ajungă la fiica lor care locuia într-un oraş din Turcia.

Pentru că le-a fost interzis să intre în Turcia, ei au apelat la unele persoane necunoscute pentru perfectarea actelor de călătorie, urmînd să achite pentru serviciile acordate 4.000 de dolari.

Persoanele reţinute au fost transmise Comisariatului de poliţie din Aeroportul Chişinău, pentru continuarea cercetărilor şi atragerea la răspundere pentru deţinerea documentelor false.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu