Doi moldoveni, care jefuiau case de lux în Europa, au fost REŢINUŢI în Germania. Ce urmează

Embed:

Doi moldoveni, care făceau parte dintr-un grup infracţional specializat în furturi din case de lux din Germania şi Italia, au fost reţinuţi. Indivizii sunt documentaţi pentru furturi şi jafuri în proporţii deosebit de mari.

Vitalie Busuioc, adjunct al procurorului Şef Procuratura pentru Combatere a Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, a comentat cazul reţinerii a doi moldoveni în cadrul emisiunii PUBLIKA REPORT de la PublikaTV.

"La conferinţa de presă am vorbit o cauză penală iniţiată în baza infracţiunii de creare şi conducere a unui grup criminal. Acestea erau axate pe comiterea unor acţiuni de sustragere a bunurilor pe teritoriul mai multor ţări din Uniunea Europeană".

Potrivit lui Busuioc, grupurile erau foarte bine organizate.

"Unele personale sustrăgeau obiecte din case de lux din mai multe oraşe din Germania şi Italia, altele transportau aceste lucruri pe teritoriul Republicii Moldova sau a altor ţări în scopul înstrăinării lor şi unii oameni, nemijlocit din Moldova, se ocupau de comercializarea bunurilor", a mai menţionat Vitalie Busuioc.

Moldovenii vor fi anchetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni, precum contrabanda şi spălarea banilor, ca rezultat al îmbogăţirii ilegitime. 

Adjunctul procurorului-şef al PCCOCS a susţinut că, la moment, se iau măsuri de recuperarea prejudiciilor cauzate.

"Ne ocupăm nu doar reţinerea şi documentarea persoanelor din filieră, dar şi de recuperarea bunurilor", a declarat Busuioc în cadrul intevenţiei telefonice. 

Reţinerea indivizilor a avut loc datorită colaborării de succes cu omologii europeni, a mai declarat Vitalie Busuioc.

"Contăm pe suportul reciproc în vederea descurajării acestui fenomen", a declarat acesta pentru PUBLIKA REPORT cu Rita Ursalovschi.

CITEŞTE ŞI: PERCHEZIŢII DE AMPLOARE. Un grup de moldoveni jefuia case de lux din Germania şi Italia. Prejudiciul este de 20 MILIOANE DE EURO

PUBLIKA.MD aminteşte că un grup infracţional, din care făceau parte mai mulţi moldoveni, specializat în furturi din case de lux din UE, a fost destructurat de oamenii legii.

În urma descinderilor au fost ridicate dispozitive de comunicare, arme, bani și bunuri (obiecte de artă, bijuterii, monete cu valoare istorică) în sumă de circa 6.000.000 de lei, fiind aplicat sechestru pe bunuri în sumă de 10.000.000 de lei.

Prejudiciul adus de infractori este de circa 20 milioane de euro.

Din case, hoţii furau metale preţioase, bijuterii scumpe, sume mari de bani, obiecte de artă, dar şi alte bunuri. Tot ce furau din ţările UE, bănuiţii aduceau în Republica Moldova prin contrabandă.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu