Doi moldoveni au vrut să ajungă cu acte false în Europa, dar au fost descoperiți la frontieră

200 și 500 de euro, atât i-a costat perfectarea a două cărți de identitate românești  cu indici de falsificare, pe doi moldoveni. Intenția de a se legitima pe teritoriul Belgiei cu actele respective, le-a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni.

În timpul verificărilor s-au depistat mai multe semne neclare asupra cărților de identitate, care ar fi eliberate de autoritățile române. Audiat, primul cetățean moldovean în vârstă de 27 ani a comunicat că nu cunoște despre falsul actului, menționând că a intrat în posesia lui acum șapte luni contra sumei de 200 euro prin intermediul unei persoane necunoscute.

Angajarea în câmpul muncii pe teritoriul Uniunii Europene era motivul pentru care cel de-al doilea bărbat în vârstă de 28 ani a apelat la ajutorul unui străin, oferindu-i treptat suma de 500 euro. Acesta din urmă i-a promis perfectarea în regim de urgență a buletinului românesc.

Documentele acestora  au fost trimise spre expertiză, iar tinerii și-au continuat călătoria.

Persoanele implicate riscă o amendă în mărime de până la 650 unități contravenționale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu