Doi moldoveni au fost arestaţi în Estonia pentru TRAFIC DE FIINȚE UMANE

Embed:

Doi moldoveni au fost condamnaţi în Estonia la trei ani de închisoare pentru trafic de persoane. Este vorba despre o femeie în vârstă de 35 de ani şi un bărbat de 33 de ani, ar fi impus o persoană cu dizabilităţi să cerşească în mai multe oraşe din Uniunea Europeană. Inculpaţii ar putea sta după gratii doar un an dacă nu vor săvârşi noi infracţiuni.

În ultimii doi ani, moldovenii au trăit din banii pe care un rus cu picioarele amputate îi obţinuse din cerşit. Anchetatorii din Estonia susţin că bărbatul cu dizabilităţi primea lunar aproximativ opt mii de euro.

"Din aprilie 2015, persoana cu dizabilităţi a fost dusă în diferite ţări din Uniunea Europeană. Bărbatul cerşea în fiecare zi, iar seara venea o maşină după el şi îi erau luaţi toţi banii", a spus procurorul Gardi Anderson. 

Avocatul moldovencei nu este de acord cu verdictul judecătorilor.

"Am vrut ca ea să fie eliberată. Asta i-ar fi convenit Guvernului din Estonia. Nu văd de ce cetăţenii străini ar trebui să stea în închisorile din ţara noastră. Noi achităm impozite şi respectiv plătim pentru întreţinerea lor. Cel mai bine era dacă ei erau trimişi în ţara lor, iar dacă autorităţile de acolo credeau că trebuie să stea închişi atunci puteau să-şi ispăşească pedeapsa în penitenciarele din Moldova", a spus avocatul Paul Eavre.

Judecătorii au decis ca bunurile lor, dar şi 29 de mii de euro să fie sechestraţi. Decizia tribunalului poate fi contestată în 15 zile. După ce îşi vor ispăşi pedeapsa, cei doi vor fi deportaţi şi vor avea interdicţie de a intra în Estonia pentru zece ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu