Doi minori au furat "calea ferată" VEZI VIDEO

Doi minori au furat mai multe piese componente ale terasamentului de cale ferată. Infracţiunea a avut loc pe segmentul feroviar Medveja-Varticăuţi, la km. 94.

Băiatul în vârstă de 15 ani şi fata de 14 ani sunt originari din satul Larga, raionul Briceni. Cei doi au dus piesele la un punct de colectare a metalului uzat din localitate, cu o trăsură. Nu au făcut-o însă singuri, ci ajutaţi de un complice, în vârstă de 18 ani.

Furtul a fost descoperit de către angajaţii Comisariatului de poliţie în transport din Ocniţa. Potrivit poliţiştilor, piesele sustrase au fost depistate în gospodăria unei persoane, de 59 ani, din Larga, specializată în colectarea metalului uzat.

Pe acest caz a fost pornită o anchetă. Oamenii legii urmeează să stabilească suma prejudiciului cauzat. În prezent, suspecţii sunt cercetaţi pentru "Furt". Potrivit art.186 din Codul Penal al Republicii Moldova, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 12 ani.

Menţionăm că furturile de componenete tehnice ale căii ferate pun în pericol viaţa şi securitatea călătorilor de tren.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu