Doi MINIŞTRI au ieşit să AJUTE ŞOFERII. Momentul în care Chiril Gaburici şi Eugen Sturza au ajutat oamenii înzăpeziţi (FOTO/VIDEO)

Embed:

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici şi ministrul Apărării, Eugen Sturza au ieşit în teritoriu pentru a inspecta starea drumurilor din țară.

Aceştia au ajutat doi şoferi ai unui microbuz de marfă şi a unui automobil, care au derapat şi au ieşit de pe carosabil din cauza ninsorii abundente. Intervenția a avut loc de pe şoseaua Balcani, unde mașinele  au fost tractate de conducătorii auto militari. 

Înregistrările video au fost postate de Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici pe o rețea de socializare.

Armata Naţională este pregătită să intervină cu militari şi unităţi de tehnică specială pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente.

Potrivit  comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă  Igor Cutie, armata este gata să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale cu peste 500 de militari şi unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită pentru intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă.

Totodată, în unităţile din garnizoanele militare din sudul, centrul şi nordul ţării, au fost create echipe mobile, care pot fi implicate la necesitate la deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.

Centrul Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale menţine legătura permanentă  cu Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale al IGSU în vederea coordonării  eventualelor lucrări de deszăpezire.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu