Doi jurnaliști ruși de la postul RTVI au făcut cale întoarsă de pe aeroportul internaţional Chişinău

Embed:

Doi jurnaliști ruși de la postul RTVI au făcut cale întoarsă aseară de pe aeroportul internaţional Chişinău. Potrivit poliţiei de frontieră, aceştia intenţionau să-i ia un interviu şefului statului Igor Dodon, dar nu aveau invitaţie oficială din partea Preşedinţiei, care să le confirme spusele.

Ajunşi înapoi la Moscova, jurnaliştii au publicat o ştire defăimătoare în care afirmă că au prezentat toate actele necesare, însă poliţiştii de frontieră moldoveni i-au bruscat şi l-au ameninţat pe cameraman cu răfuiala fizică.

Anterior, şi jurnalistei postului NTV Irada Zeinalova i-a fost interzisă intrarea în țară. Totuşi, ea a ajuns până la urmă în Moldova, după ce Igor Dodon i-a trimis o invitaţie oficială.

Ca urmare, aceasta a realizat un reportaj tendenţios şi denigrator despre ţara noastră, iar în concluzie sugerează că singura cale de dezvoltare pentru noi este reorientarea spre Federaţia Rusă.

Nu este pentru prima dată când posturile rusești manipulează opinia publică.

Postul Rossia 24 a realizat un reportaj în care a scris că Igor Dodon a fost temporar suspendat pentru ca guvernarea să interzică retransmiterea posturilor rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu