Doi judecători de la Curtea de Apel Chişinău au refuzat să examineze dosarul lui Ilan Şor

Doi judecători de la Curtea de Apel Chişinău au refuzat să examineze dosarul primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, învinuit de escrocherie şi spălare de bani, după ce acesta le-a fost distribuit aleatoriu.

Cei doi magistraţi de la Curtea de Apel Chişinău care s-au autorecuzat sunt Silvia Vrabii şi Xenofon Ulieanovschi.

Vrabii a invocat că nu poate examina dosarul întrucât a participat anterior la examinarea solicitărilor privind arestul preventiv pe numele învinuitului, iar Ulieanovschi a indicat că fratele său, Gheorghe Ulieanovschi, este avocatul fostului deputat PLDM, Chiril Lucinschi, iar Ilan Şor este principalul martor în acest caz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel, Octeabrina Popa, comisia de judecători a acceptat deja cererile depuse de cei doi magistraţi.

În aceste condiţii, dosarul lui Ilan Şor va fi examinat de un alt complet, format din trei magistraţi, care urmează să fie reales aleatoriu luni.

Deocamdată, nu se cunoaşte data când va avea loc prima şedinţă de judecată.

Dosarul lui Ilan Șor, condamnat la 7 ani şi 6 luni pentru escrocherie şi spălare de bani, a ajuns la Curtea de apel Chișinău după șase luni de blocaj în Judecătoria Chișinău.

Ilan Şor a fost reținut la sfârşitul lunii iunie 2016 şi se află sub control judiciar. El este învinuit în dosarul creditelor neperformante de la BEM, Banca Socială şi Unibank.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu