Doi fraţi ruşi, miliardari necunoscuţi. Cum au reuşit să strângă averea uriaşă

Fondatorii companiei de jocuri Playrix Holding Ltd., fraţii ruşi Dmitri şi Igor Bukham, au zilnic peste 30 de milioane de utilizatori atât din China, cât şi din Statele Unite şi vânzări anuale de 1,2 miliarde de dolari, transmite Bloomberg, scrie mediafax.ro.

În prezent, fraţii au înregistrat o avere de 1,4 miliarde de dolari fiecare. Cei doi fraţi au declarat, într-un interviu recent din Tel Aviv, că printre cele mai mari pieţe pentru compania Playrix se numără Statele Unite, China şi Japonia. Cei doi gestionează de la distanţă aproximativ 1.100 de angajaţi care lucrează în sediul din Irlanda, dar şi dezvoltatori din Rusia, Ucraina şi Belarus.

La început, cei doi fraţi au vândut jocuri prin site-uri precum majorgeeks.com sau download.com, înainte de a se muta la platforme mai mari, cum ar fi Yahoo şi AOL. În decursul ultimului deceniu, jocurile au început să apară pe Facebook şi apoi pe smartphone-uri. Multe dintre jocurile erau disponibile gratuit, utilizatorii plătind doar pentru anumite specificaţii.

Dmitri Bukham a spus că evită publicitatea deorece îi distrage pe utilizatori. Compania face profit din achiziţii în aplicaţii şi mai puţin din publicitate, care generează mai puţin de 3% din venitutri.

Playrix a obţinut recunoaşterea la nivel mondial, în ultimii trei ani, cu jocurile tip puzzle Gardenscapes şi Homescapes.

În prezent, cei doi fraţi vor să devină o "companie de jocuri de top", care să concureze cu Activision Blizzard şi Electronic Arts în Occident şi cu NetEase Inc. şi Tencent în China.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu