Doi fraţi îşi trăiesc copilăria în sărăcie, părăsiţi de mamă, dar ataşaţi de tată (VIDEO)

Embed:

Copilărie în frig şi sărăcie. Doi copii din satul Sociteni, raionul Ialoveni, trăiesc, împreună cu tatăl, într-o șură nefinalizată, care nu are grup sanitar.

Vladimir Grosu locuia, împreună cu fiica şi fiul, într-o casă veche a rudelor. Cu timpul, clădirea s-a surpat şi familia a rămas în stradă. Singurul refugiu a devenit o șură părăsită.

"Desigur, condiţiile sunt foarte rele. Abia am reuşit să construiesc o sobă, pentru ca să se încălzească copiii. S-a întâmplat, când nu eram acasă, să explodeze soba, jumătate de "casă" a ars. Apa o luăm dintr-o fântână", a explicat bărbatul.

Soţia lui Vladimir a plecat la muncă în Rusia şi nu a mai revenit. Bărbatul nu are un loc de muncă stabil. Munceşte cu ziua prin sat.

Copiii înțeleg că au ajuns într-o situație extrem de dificilă, însă nu renunță la vise.

"Îmi doresc o casă cu patru etaje. - Îţi este dor de mama ta? - Da. O aştept acasă", a zis băiatul. 

Cazul acestei familii a ajuns şi în vizorul autorităţilor locale. Acestea susţin că familia nu primeşte ajutor social pentru că bărbatul a refuzat să depună o cerere.

"Atunci când avem vreun ajutor umanitar, mereu le trimitem acestei familii. Primăria nu are bani pentru a asigura această familie cu o locuinţă", a conchis secretara Consiliului local din Sociteni, Maria Arhip.

Autorităţile mai spun că legislaţia îi oferă bărbatului dreptul de a solicita compensaţii pentru căldură în perioada rece a anului. De asemenea, dacă se va înregistra la Agenţia de ocupare a forţei de muncă, el va primi o îndemnizaţie de aproape 1.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu