Doi deputaţi liberali propun să fie interzisă vânzarea alimentelor nesănătoase în şcoli

Embed:

Vor mâncare sănătoasă pentru copii. Este vorba despre liberalii Vadim Cojocaru şi Valeriu Munteanu, care propun ca produsele alimentare nerecomandate elevilor să nu fie vândute în incinta şcolilor şi nici în imediata lor apropiere. Deputaţii au înregistrat, deja, o iniţiativă legislativă.

Comercializarea produselor alimenatre de tip fast-food în apropierea instituţiilor şcolare ar putea fi interzisă. Este vorba de alimente bogate în grăsimi, sare, zahăr, îndulcitori şi aditivi alimentari. Dacă proiectul va fi aprobat de Parlament, asemenea localuri nu vor mai putea fi deschise pe o rază de mai mică de 100 de metri de la şcoli şi licee.

Potrivit notei informative, printre alimentele nesănătoase sunt: ciocolata, bomboanele, cerealele îndulcite, sucurile carbogazoase, chips-urile sau snacks-urile. Lista exactă a produselor nocive urmează să fie stabilită de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, proiectul propune sancţionarea celor care nu vor respecta noile prevederi cu amenzi ce variază între 200 şi 3.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu