Trei deputaţi ar putea să părăsească Blocul ACUM după ce Alianța Kozak a semnat un nou acord

Embed:

Deputatul PPDA Iurie Reniţă ar putea părăsi blocul ACUM. Parlamentarul susţine că este nemulţumit de faptul că liderii celor două formaţiuni din cadrul blocului nu reacţionează la implicarea anticonstituţională a şefului statului, Igor Dodon, în activitatea Guvernului, a Parlamentului şi a Procuraturii Generale. 

"Cea mai mare problemă a colaborării tehnicie, în cadrul majorităţii tehnice parlamentare este Dodon, se implică în toate activităţile, se implică în mod anticonstituţional. Nu trebuie să vină Dodon în Parlament şi să ne spună nouă că uitaţi-vă, astăzi va veni procurorul şi va ridica imunitatea. Cu ce ocazie? Este o ingerinţă în activitatea Legislativului, dar şi a Procuraturii", a menţionat Iurie Reniţă.

De asemenea, potrivit unor surse mass-media, un alt deputat al fracţiunii PPDA - Octavian Ţîcu, dar şi parlamentarul din fracţiunea PAS Lilian Carp ar putea părăsi blocul ACUM.

Cei doi nu ne-a răspuns la telefon pentru a confirma sau infirma această informaţie.

Amintim că deputatul PPDA, Octavian Țîcu, nu a semnat nici prima înțelegere politică temporară dintre PSRM şi blocul ACUM, care a fost încheiată la începutul lunii iunie.  Acesta a menţionat că aprofundarea colaborării cu PSRM este una nocivă pentru blocul ACUM. Ulterior, el l-a etichetat pe președintele Dodon drept "cadavru politic".

Totodată, ieri, Reniţă, Carp şi Ţîcu au părăsit plenul Parlamentului chiar în momentul în care şeful statului Igor Dodon a venit la tribuna Legislativului.

Anume aceşti parlamentari de nenumărate ori au criticat decizia Blocului ACUM de a forma o coaliţie cu PSRM, dar şi mai multe iniţiative votate de ACUM şi PSRM. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu