Doi copii, împuşcaţi la Londra. Poliţia se confruntă cu o creștere a numărului de crime și violenţe

Doi băieți în vârstă de 12 și 15 ani au fost răniți de gloanțe, duminică, la Londra, oraș care se confruntă cu o creștere a numărului de crime și agresiuni în ultimele luni, a transmis poliția. Cei doi tineri au fost găsiți de polițiști la puțin timp după ce fuseseră răniți de gloanțe în locuri diferite din Harrow, suburbie în nord-vestul Londrei, conform AFP, citat de ziare.com.

"Un băiat în vârstă de 12 ani a primit îngrijiri la fața locului, după care a fost transportat la spitalul din vestul Londrei unde se află și în prezent", a informat un comunicat al poliției care nu a precizat cât de grave sunt rănile.

Potrivit forțelor de ordine, rănile adolescentului în vârstă de 15 ani sunt, de asemenea, în curs de evaluare.

Violențele comise cu arme de foc sau arma albă s-au înmulţit de la începutul anului în capitala britanică. În cursul primului trimestru din 2018, Scotland Yard a deschis 45 de anchete pentru crimă, de două ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Un document al Ministerului de Interne, dezvăluit în aprilie de cotidianul The Guardian, a afirmat că reducerea efectivelor poliției cu începere din 2010 de către guvernul conservator a "contribuit probabil" la creșterea numărului de atacuri.

Această creștere a numărului de crime a atras atenția președintelui american, Donald Trump, care a adus în discuție incidentul cu prilejul unui discurs ținut vineri în față Național Rifle Association (NRA), puternicul lobby american pro-arme.

Liderul administrației de la Casa Albă a afirmat, printre altele ca "un spital altădată prestigios" din Londra pare a fi o "zonă de război" din cauza numărului de agresiuni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu