Doi copii de 14 și 16 ani au ajuns aproape în comă alcoolică, după ce au băut votcă și whisky

Doi copii de 14 și 16 ani au ajuns aproape în comă alcoolică la spitalul din Iași, după ce au băut votcă și whisky. Medicii au stabilit că aveau alcoolemie de doi și trei la mie și i-au pus sub perfuzii.

Cei doi copii au ajuns la spital după ce au băut împreună cu prietenii lor mai multe tipuri de tărie, votcă, whisky şi alte băuturi spirtoase.

"Cei doi au rămas internați în Clinica de Toxicologie. La momentul ajungerii la spital s-au recoltat probele biologice, în primul rând pentru determinarea alcoolemiei, care confirmă suspiciunea clinică, dar şi probe pentru a vedea care este impactul alcoolului asupra unor organe, pentru a vedea ce fel de dezechilibre s-au produs asupra pacientului. Au primit perfuzii, sperăm ca evoluţia să fie una bună", a explicat medicul-şef al spitalului din Iaşi.

Nu mai puțin de 488 de copii au fost internați la spitalul din Iași, intoxicați cu alcool, în ultimii 5 ani, spun medicii, care trag un semnal de alarmă cu privire la consumul de alcool la vârste fragede.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu