Doi concubini riscă până la 5 ani de închisoare, după ce au răpit un automobil şi l-au avariat

Embed:

În noaptea de 28 noiembrie, polițiștii au fost alertați de către un bărbat, declarând că i-a fost răpit automobilul, ce era parcat pe bulevardul Negruzzi. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Polițiștii au fost intâmpinați de către proprietar, un bărbat în vârstă de 40 de ani, comunicând că a parcat automobilul, iar când a venit să-l ia, nu l-a mai găsit. Suma prejudiciului a fost estimată de către partea vătămată la 125 000 lei.

Polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație pentru depistarea automobilului cât și a făptașilor. Ulterior în urma acțiunilor întreprinse, automobilul a fost depistat abandonat pe strada Odesa, avariat.

Totodată polițiștii au ridicat imaginile video de pe camerele de supraveghere, acestea au fost examinate, astfel fiind stabilite persoanele care au comis răpirea unității de transport.

Ulterior în urma măsurilor de investigație, suspecții au fost reținuți de către ofițeri, fiind escortați la inspectorat pentru audieri. Aceștia s-au dovedit a fi un bărbat de 35 ani și o femeie de 29 ani, care sunt și concubini. În cadrul acțiunilor procesual penale ei și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au observat că automobilul nu este încuiat și cheile erau în contact, astfel au decis să-l ia pentru o plimbare.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru Răpirea mijlocului de transport, ambii suspecți fiind plasați în arest pentru 72 de ore. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 până la 5 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

loading...

Lasă un comentariu