Doi cetățeni turci și doi moldoveni, documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei

O tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, contracarată la hotarul cu România fost înregistrată acum două zile de către polițiștii de frontieră din Leușeni.
 
Doi cetățeni ai Turciei, însoțiți de doi cetățeni moldoveni, au fost reținuți pe malul râului Prut. Bărbaţii au declarat că sunt în zonă cu scop de a pescui, având cu ei și unelte pescărești, după cercetarea actelor prezentate de către aceștia, au apărut suspiciuni vizavi de motivul aflării în zona de frontieră.
 
Ba mai mult, unul din cetățenii Turciei a recunoscut că de fapt intenționau să ajungă în Polonia, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Pentru a-i direcționa către frontiera cu România, cei doi bărbați turci de 36 și 60 de ani au apelat la ajutorul a doi locuitori ai satului Ustea, raionul Dubăsari, cu vârste de 57 și respectiv 34 de ani.
 
Din spusele moldovenilor aceștia ar fi tată și fiu.
 
În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST investighează cazul sub toate aspectele legale. Actele prezentate au fost transmise către expertiză pentru a fi stabilită autenticitatea acestora, cetățenii turci deferiți Biroului Migrație și Azil al MAI, iar ”călăuzele” cercetate în stare de libertate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu