Doi cetățeni străini, extrădați din Moldova. Infracţiunile grave pe care le-au comis

Poliţia de Frontieră a depistat și extrădat doi cetăţeni străini, dați în căutare internațională, pe numele lor fiind emise mandate arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt și escrocherie. Procedura de extrădare a avut loc zilele trecute, în punctul de trecere "Aeroportul Internațional Chișinău".

Potrivit poliţiştilor de frontieră, în data de 3 octombrie 2016, un cetățean al Turciei, în vârstă de 41 de ani, căutat de Interpol, a fost reținut la intrare în Moldova, în punctul de trecere a frontierei "Aeroportul Internațional Chișinău". În urma unor măsuri speciale de investigații, efectuate cu susținerea CCPI al MAI, s-a stabilit că bărbatul este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de escrocherie și fals în documente pe teritoriul Republicii Tadjikistan. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile.

În cel de-al doilea caz este vorba de un cetățean al României, în vârstă de 25 de ani, căutat internațional, care a fost reținut de polițiștii de frontieră în data de 9 noiembrie 2016, în punctul de trecere a frontierei "Giurgiulești". Urmare a introducerii în bazele de date a informațiilor pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, s-a constatat că pe numele bărbatului a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea timp de un an pentru săvârşirea infracţiunilor de furt pe teritoriul statului Monaco.

Ppână în ziua extrădării, indivizii au fost deținuți în Penitenciarul nr. 13 din municipiul Chișinău. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu