Doi bebeluşi din Kiev, TRANSPORTAŢI DE URGENŢĂ cu un elicopter SMURD la Institutul Mamei şi Copilului

Embed:

Intervenţie fără precedent a echipajelor SMURD şi AVIASAN. Doi fraţi gemeni, născuţi prematur, au fost aduşi de la Kiev la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală.

Solicitarea de a transporta micuţii la Chişinău a venit din partea părinţilor. Bebeluşii au venit pe lume la 25 de săptămâni într-un centru perinatologic din Kiev.

După trei luni de la naştere, părinţii au cerut autorităţilor de la noi să îi ajute să transporte copiii în Moldova. Unul dintre motive a fost că mamei i-a expirat termenul de şedere în ţara vecină. Mai mult, şi cheltuielile din maternitate au fost mari pentru un cetăţean străin.

Pe tot parcursul drumului, cei doi micuți, un băiat de 2,7 kilograme şi sora lui de 2,2 kilograme, au fost monitorizaţi de către medici. Potrivit acestora, acum atât mama, cât şi copiii sunt în afara oricărui pericol.

" Starea copiilor este satisfăcătoare şi stabilă. Acum aceştia au fost preluaţi de medicii din cadrul Institutului Mamei şi al Copilului pentru îngrijiri medicale ulterioare", a spus şeful SMURD, Dumitru Carasic.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, aceasta este prima operațiune mixtă de transportare a copiilor născuți prematur efectuată de SMURD și AVIASAN.

La începutul acestei săptămâni, echipajul SMURD din ţara noastră a mai avut o misiune importantă. Medicii i-au adus acasă pe cei doi cetăţeni răniți în accidentul din regiunea Vinița, Ucraina.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu