Doi bărbaţi riscă detenţie pe viaţă pentru omorul unui fost deputat ucrainean. Cadavrul a fost găsit într-o fântână din Grătieşti

Embed:

Doi cetăţeni ai Ucrainei riscă detenţie pe viaţă pentru omorului unui fost deputat de 59 de ani, al Radei din Regiunea Jitomir. Cadavrul bărbatului, cu semne de moarte violentă a fost găsit într-o fântână din Grătieşti

Victima a ajuns la Chişinău în seara zilei de 15 mai 2018 pentru a se întâlni cu cei doi învinuiţi, ambii cetăţeni ucraineni, cu care stabilise din timp o întrevedere în sectorul Botanica.

Fiind preluat cu maşina de către  învinuiţi şi deplasându-se pe traseul Chişinău – Bălţi, cei doi au strangulat victima, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, i-au aruncat cadavrul într-o fântână de lângă Grătieşti.

Imediat după crimă, făptaşii au părăsit teritoriul republicii. Totuşi, procurorii au reuşit să-i identifice şi să decopere crima, indivizii fiind anunţaţi în căutare internaţională. Acum o lună, unul dintre învinuiţi a fost reţinut pe teritoriul Belgiei şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală, iar complicele acestuia continuă să fie căutat, materialele în privinţa lui fiind disjunse într-o procedură separată.

Fiind audiat de procurori, învinuitul nu şi-a recunoscut vina şi a refuzat de a face declaraţii.

Potrivit procurorilor, omorul a fost planificat din timp, iar învinuiţii au pus la cale toate detaliile crimei, ademenind victima pe teritoriul Republicii Moldova, mizând astfel că nu vor putea fi identificaţi şi traşi la răspundere pentru cele săvârşite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu