Doi bărbați, reținuți la frontiera cu Ucraina. Ce intenționau să facă

Un moldovean și un ucrainean au fost depistați de polițiștii de frontieră în timp ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în Ucraina. Întâmplarea a avut loc în 24 august pe segmentul de responsabilitate al Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești.

Patrula aflată în misiune de supraveghere a graniței, a observat, pe partea Ucrainei, o motocicletă ce staționa în nemijlocita apropiere de linia de frontieră. Astfel, pe direcția localităților Vulcănești – Vinogradovka, la o distanță de 20 de metri de hotarul moldo-ucrainean, au fost văzute două persoane care mergeau pe jos.

Fiind constatată intenția de a traversa în mod fraudulos frontiera, patrula SPF Vulcănești a intervenit la reținerea acestora.

Bărbații nu și-au putut justifica prezența în zonă. Mai mult nu au putut fi legitimați din cauza lipsei documentelor de identitate. Din cercetările ulterioare s-a aflat că una din persoane este cetățean al Ucrainei, de 40 de ani, iar a doua - un moldovean de 29 de ani.

Totodată, verificările suplimentare au scos la iveală faptul că moldoveanul este în conflict cu legea, pe numele acestuia fiind emis mandat de arest, cu ispășirea pedepsei de opt ani de închisoare.

Cetățeanul Ucrainei a fost reținut pentru 72 de ore.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu