Doi bărbaţi, reţinuţi în dosarul dezordinilor în masă, organizate de grupul Petrenco pe 6 septembrie

Embed:

Doi moldoveni suspectaţi de participare la dezordinile în masă, organizate de grupul Petrenco în data de 6 septembrie, au fost reţinuţi la Aeroportul din Chișinău. Ei intenţionau să plece spre Moscova.

Asupra unuia a fost găsită o legitimaţie de militar, eliberată de autorităţile autoproclamatei republicii populare Doneţk.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Jurnalistul Publika TV a reuşit să discute cu unul dintre ei. Bărbatul a fost însă scump la vorbă.

Bărbații au fost audiați la Procuratura sectorului Râșcani și Serviciul de Informații și Securitate. Procurorii verifică dacă cei doi au participat, ca mercenari, la luptele din estul Ucrainei, de partea rebelilor proruşi.

În opinia anchetatorilor, asta ar demonstra că la dezordinile din fața Procuraturii Generale, din data de 6 septembrie, au participat și protestatari cu experiență militară.

"La aceste persoane au fost depistate mai multe obiecte care prezintă interes, inclusiv un livret militar la unul din ei, eliberat de autorităţile autoproclamatei republici transnistrene, dar şi uniforme, articole vestimentare şi alte obiecte, inclusiv fotografii care atestă că ei au fost o perioadă în Ucraina", a spus procurorul Igor Popa.

Dacă le va fi dovedită vinovăția, cei doi riscă, pentru dezordini în masă, până la trei ani de închisoare. Mai mult, dacă procurorii vor demonstra că bărbații au participat la luptele din estul Ucrainei, aceștia vor primi până la șapte ani de detenție.

Citeşte şi: Altercaţii în centrul Capitalei. Gruparea Antifa a provocat ciocniri violente cu poliţia (FOTO/VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu