Doi bărbați, prinşi în flagrant în timp ce pescuiau. Ce riscă aceştia (FOTO)

În cadrul unei acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite în zona de frontieră, au fost prinși, în flagrant, doi bărbați care pescuiau fără a avea autorizația de rigoare.

De la aceștia au fost ridicate 105 metri de plasă și 9 kg de pește.

La data de 11 martie, în jurul orei 18.45, inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora-1 de comun cu reprezentanții Serviciului Piscicol au depistat două persoane în timp ce aruncau plase în râul Nistru, cu scop de a prinde pește.

După somarea acestora, bărbații au revenit la mal pentru verificări. În urma discuțiilor s-a stabilit că sunt cetățeni moldoveni, 25 și 26 de ani, ambii locuitori ai sat. Palanca.

La fel, aceştia se aflau în zonă fără documente de identitate și avizul prealabil al Poliţiei de Frontieră, cât și nu deţineau autorizaţia necesară ce le-ar fi permis practicarea pescuitului. Mai mult, persoanele pescuiau cu ajutorul a trei plase, a câte 35 metri fiecare, şi reuşiseră să prindă 9 kg de peşte, specia crap.

Pentru încălcarea regimului de frontieră, ”pescarii” s-au ales cu amenzi în mărime de 12 u.c. fiecare. Ulterior, persoanele, peştele şi plasele au fost preluate de către Serviciului Piscicol, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu