Doi bărbaţi din raionul Cahul au fost prinşi pescuind în zona de frontieră. Ce le-a făcut poliţia

Poliţiştii de frontieră au prins în flagrant doi cetăţeni moldoveni care pescuiau cu plase, fără a avea autorizaţie. De la aceştia poliţia a confiscat 400 metri de plase de pescuit şi 12 kg de peşte.

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza au depistat, în această dimineaţă, un bărbat de 53 de ani, care pescuia cu plase monofilament, cu lungimea de 300 metri.

Persoana, locuitor al satului Slobozia-Mare, raionul Cahul, nu deţinea autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii de pescuit și nici nu anunțase din timp polițiștii de frontieră despre aflarea sa în zonă.

Până a fi prins, acesta reușise să pescuiască 10 kg de pește de diferite specii. Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, băbatul a fost amendat cu 300 de lei, iar întreaga cantitate de pește și plasele au fost ridicate și transmise Serviciului piscicol.

Un alt moldovean care reușiseră să pescuiască 2 kg de pește cu ustensile interzise a fost reținut de inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, la doar 400 metri de frontieră. În cadrul verificărilor, acesta s-a prezentat ca locuitor al satului Pelenei, în vârstă de 32 de ani. Tânărul a recunoscut că pescuise în apele din zona de frontieră, reușind să prindă, cu ajutorul a 100 metri de plase, 2 kg de peşte.

Deoarece, acesta nu avea autorizaţia necesară şi permisul de aflare în zona de frontieră, polițiștii de frontieră i-au aplicat o amendă în mărime de 150 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu