Doi bărbaţi din Drochia, REŢINUŢI pentru furt de autoturisme. Cum şi-au motivat fapta (FOTO)

Embed:

Doi bărbați de 21 și 23 de ani, locuitori ai oraşului Drochia, sunt cercetați de poliție pentru răpirea a două unități de transport și furt, unul din ei, fiind reținut pentru 72 de ore. Suma prejudiciului cauzat victimelor este estimată la peste 27.000 de lei.

Anterior, tinerii au fost condamnați pentru infracțiuni similare.

În cadrul investigațiilor întreprinse, oamenii legii au stabilit, că în noaptea de 22 spre 23 iunie, curent, în jurul orelor 02:30, suspecții, fiind în stare de ebrietate au pătruns într-o gospodărie din oraşul Drochia, de unde au răpit o motocicletă,  după care, din fața unui bloc au pătruns prin portbagaj într-un automobil pe care l-au răpit. În automobil, propietarul avea o automagnitolă și alte bunuri, care au fost sustrase.

În doar 5 ore polițiștii au depistat unitățile de transport, abandonate, în extravilanul localităţii Tîrnova și în preajma unui lac din oraşul Drochia.

Audiați de polițiști, suspecții și-au recunoscut vina, menționând că au răpit unitățile de transport pentru a se plimba.

Pentru fapta comisă, bărbaţii s-au ales cu dosare penale și riscă amendă de până la 20.000 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

În context , Poliția recomandă proprietarilor de automobile și motociclete:

-dotați-vă autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;

-pe timpul nopţii, păstrați unitățile de transport în locuri special amenajate şi iluminate;

-utilizați sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frînare;

-dacă în locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea polițiștilor și a experţilor criminalişti.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu