Doi bărbaţi au fost reţinuţi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi Ucraina

 

Doi bărbaţi au fost reţinuţi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi Ucraina. Cei doi au fost prinşi ieri.

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Săiți au fost alertați de populația locală despre prezența în regiune a unui bărbat care avea un comportament ciudat. Operativ către locul faptei s-a deplasat o patrulă, unde au depistat bărbatul în cauză. Acesta hoinărea de-a lungul liniei de frontieră, confuz și abătut.

Din spusele persoanei ar fi cetățean al Ucrainei, fapt confirmat ulterior de către grănicerii ucraineni. Din informațiile primite s-a aflat că bărbatul de 53 de ani era la evidența psihiatrului. Cetățeanul ucrainean a fost preluat de poliţiştii de frontieră din Ucraina.

Un moldovean, figurant într-o cauză civilă, a fost reținut în timpul patrulării comune la frontiera moldo-ucraineană. El a fost observat pe direcția Grimăncăuți – Grubnoe. La o distanță de 50 metri de linia de frontieră, polițiștii de frontieră au reținut un bărbat de 47 de ani, care s-a legitimat ca cetățean al Republicii Moldova, locuitor al mun. Chișinău.

Urmare a documentării incidentului s-a aflat că din anul 2014 persoana era căutată de Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru o acțiune civilă.

Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările pe faptul comiterii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu