Doi avocaţi şi un poliţist, pe banca acuzaţilor pentru trafic de influenţă

Embed:

Doi avocaţi din Capitală şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliţie Buiucani vor compărea pe banca acuzaţilor pentru trafic de influenţă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor trei în judecată, acumulând suficiente probe care demonstrează că inculpaţii ar fi pretins 20.000 de euro de la un condamnat şi un poliţist.

În primul caz este vorba despre soluţionarea unui dosar penal, aflat pe rolul instanţei de judecată, pentru care unul dintre avocaţi ar fi pretins 13.000 de euro.

Cel de-al doilea caz a fost descoperit în timpul primei anchete. Procurorii anticorupţie au constatat că avocatul, aflat în vizor, împreună cu un alt avocat, au cerut de la un ofiţer de urmărire penală 7.000 de euro pentru a-l ajuta să acceadă la studii la Institutul Naţional de Justiţie, iar ulterior să fie angajat în calitate de procuror.

Avocaţii ar fi luat banii însă nu şi-au îndeplinit promisiunile.

Unul dintre avocaţi şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia, fapt ce permite examinarea cauzei într-o procedură specială.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale, precum şi recuperarea cheltuielilor judiciare în sumă de 44.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu