Doi astronauţi vor ieşi în spaţiu, pentru a remedia scurgerea de amoniac de la Staţia Spaţială Internaţională

Doi astronauţi americani se pregătesc să iasă în spaţiu pentru a remedia o scurgere de amoniac la sistemul de răcire al Staţiei Spaţiale Internaţională, scrie rtv.net.

Scopul principal va fi identificarea originii scurgerii, a precizat inginerul ISS, Michael Suffredini.
Potrivit acestuia, un meteorit sau o bucată de resturi orbitale a afectat radiatorul de răcire. Această problemă, care era deja o sursă de îngrijorare de câţiva ani, s-a agravat joi când două kilograme de amoniac s-au scurs într-o singură zi, în contextul în care aceeaşi cantitate se scurge în mod obişnuit într-un an întreg.

Fiecare din cei doi astronauţi a efectuat deja trei ieşiri în spaţiu, dintre care două în echipă comună. NASA a dat asigurări că echipa nu va fi în pericol în timpul acestei misiuni, care ar urma să dureze şase ore şi jumătate.

Agenţia a programat atât de repede o ieşire în spaţiu în încercarea de a opri scurgerea întregii cantităţi de amoniac, dar şi pentru a profita de experimentatul astronaut Tom Marshburn, care ar urma să părăsească marţi ISS alături de canadianul Chris Hadfield şi de rusul Roman Romanenko, care trebuie să revină pe Terra după ce şi-au încheiat misiunea orbitală de şase luni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu