Doi ani de la începutul revoltelor antiguvernamentale din Siria. Peste 70.000 de oameni au fost ucişi

Embed:

Au trecut deja doi ani de când sirienii luptă împotriva regimului dictatorial de la Damasc. De 24 de luni, ţara se scaldă în sânge, în timp ce preşedintele Bashar al-Assad se agaţă cu încăpăţânare de putere. Refuzul lui de a pleca din fruntea statului a costat Siria cel puţin 70.000 de vieţi omeneşti. Cu toate acestea, deocamdată, nu pot fi găsite soluţii pentru a opri reprimarea civililor de către forţele guvernamentale.

La doi ani de la începutul protestelor din Siria, masacrarea oamenilor, bombardarea cartierelor civile şi încălcarea drepturilor internaţionale continuă. Consiliul de Securitate a încercat de mai multe ori să adopte o rezoluţie prin care să condamne violenţele din Siria. Doar că de fiecare dată s-a lovit de blocada Rusiei şi Chinei, care îşi folosesc dreptul de veto în faţa oricărei încercări a vestului de a lua o poziţie împotriva regimului de la Damasc.

În ajunul împlinirii a doi ani de la începutul războiului civil din Siria, Organizaţia "Salvaţi Copii" a publicat o cercetare care arată că două milioane de copii din statul arab au devenit victime ale conflictului sângeros, iar mulţi suferă de malnutriţie şi sunt afectaţi de boli. Mai mult, unul din trei copii a fost lovit sau împuşcat în cursul luptelor dintre rebeli şi soldaţii loiali lui Bashar Al-Assad.

Potrivit ultimului bilanţ al ONU, peste 70.000 de oameni au fost ucişi de forţele guvernamentale siriene, iar numărul refugiaţilor a ajuns la un milion. Protestele din Siria au început pe 15 martie 2011 şi sunt o continuare a unei serii de revolte din lumea arabă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu