Doi angajați McDonald's au murit electrocutați în tura de noapte

Doi angajați ai McDonald's din Peru au murit electrocutați, în timp ce curățau un aparat pentru prepararea răcoritoarelor. Autoritățile au amendat McDonald's cu 230.000 de dolari, după ce inspecția muncii a constatat că aparatul era defect.

„Am constatat şase infracţiuni foarte grave, printre care faptul că nu s-a raportat în timp util” autorităţilor moartea doi angajaţi, a declarat şeful organismului naţional de inspecţia a muncii (Sunafil), Juan Carlos Requejo, într-o conferinţă de presă la Lima, potrivit AFP și Agerpres. „Ţinând cont de aceste fapte grave şi din cauza acumulării unor infracţiuni grave şi foarte grave, Sunafil a propus să se aplice o amendă de până la 845.670 soli (circa 230.000 de euro) operatorului Arcos Dorados”, a transmis Inspecția Muncii într-un comunicat.

Inspectorii peruani au informat că societatea nu îndeplinea „condiţiile de securitate la locul de muncă”, în restaurantul unde s-a produs accidentul mortal.

Victimele, un tânăr şi o tânără de 18 ani, lucrau de şase luni pe tura de noapte într-un restaurant al gigantului american de fast-food în vestul capitalei Lima. Tânăra s-a electrocutat pe 15 decembrie în timp ce spăla un aparat de băuturi.

Colegul său, încercând să o salveze, s-a electrocutat şi el. Operatorul a admis că un aparat de băuturi defect a provocat acest accident de muncă mortal. Arcos Dorados a declarat două zile de doliu şi închiderea tuturor restaurantelor din ţară.

O anchetă penală a fost deschisă pentru a lămuri circumstanţele accidentului. McDonald’s desfăşoară propria anchetă internă. Restaurantul a fost închis până la noi ordine de municipalitatea din Pueblo Libre, un district din capitala Lima, scrie libertatea.ro

loading...

Lasă un comentariu