DOI ANGAJAȚI ai INP Nord au fost REȚINUȚI. Percheziții la oficiile și domiciliile acestora

Embed:

Doi angajați ai INP Nord au fost astăzi reținuți. Procurorii anticorupție și ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI au desfășurat astăzi percheziţii la birourile și domiciliul acestora.

Informația a fost confirmată pentru PUBLIKA TV de către șeful Directiei Generale de Securitate Public, Marin Maxian.

"Regretabil bineînţeles că sunt astfel de cazuri, pentru că este clar că angajaţii admit astfel de ilegalităţi. Dotarea tehnico-materială, condiţiile care sunt create astăzi pentru poliţişti sunt mult mai bune. La moment se discută şi despre alte alternative care să vină să încurajeze angajaţii poliţiei ca să nu fie tentaţi", a declarat Marin Maxian, şef INP.

Potrivit oamenilor legii, angajaţi cu funcţii de răspundere în INP au pus la punct o schemă de estorcare de taxe ilegale de la subalterni pentru a le facilita activitatea.

Operaţiunea de documentare a durat 6 luni, timp în care au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru trafic de influenţă, corupere pasivă şi activă.

Procurorii anticorupţie au făcut mai multe percheziţii în Bălţi, la birourile şi domiciliile suspecţilor, precum şi în autoturismele acestora.

PUBLIKA.MD amintește că săptămâna trecută oamenii legii au descins şi în birourile Inspectoratului de Poliţie din Ialoveni. Atunci, doi inspectori de patrulare au fost reţinuţi, iar alţi doi au fost daţi în căutare. Toţi sunt învinuiţi de corupere pasivă. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu