Doi angajaţi ai Departamentului Penitenciare îşi acuză şefii de intimidare VIDEO

Embed:

Doi angajaţi ai Departamentului Penitenciare declară că sunt ameninţaţi şi persecutaţi de conducerea instituţiei. Bărbaţii spun că s-a ajuns în această situaţie după ce ar fi refuzat să execute câteva ordine pe care le-au calificat ca fiind ilegale. La rândul lor, cei vizaţi resping toate acuzaţiile.

Victor Ceban, angajat al Penitenciarului 13 din Capitală şi Tudor Cosoi de la Penitenciarul numărul 9 de la Pruncul, spun că după ce la conducerea Departamentului Instituţii Penitenciare, a venit Veceaslav Ceban, actualul şef al instituţiei, mai mulţi angajaţi ai departamentului Penitenciare au primit indicaţii de a colecta informaţii compromiţătoare la adresa fostului şef al instituţiei, Vadim Cojocaru. Cei doi bărbaţi afirmă că au refuzat să execute acest ordin, iar urmările nu au întârziat să apară. Victor Ceban susţine că şefii săi au încercat să-i fabrice mai multe dosare penale. Ultimul pentru că i-ar fi rupt mâna unei deţinute de la Penitenciarul 13.

"Am fost audiat în calitate de bănuit, trei zile, patru deja. După combinaţia pe care mi-o pregăteau eu trebuia să intru în celulă, şi ulterior mai multe deţinute aveau să decalare că ne-a bătut", a explicat Victor Ceban.

Victor Ceban aduce probe ce ar demostra că dosarul a fost fabricat şi anume aceste imagini video, din care se vede că Ceban o însoţeşte până la celulă pe deţinuta în cauză, iar aceasta nu prezintă semne de violenţă.

Mai mult, Ceban susţine că toate acţiunile de intimidare au fost executate de şeful adjunct al Serviciului regim şi supraveghere al Departamentului Penitenciare, Petru Bârcă, care este şi vărul directorului acestei instituţii. Bârcă i-ar fi cerut subalternului său să demisioneze.

Petru Bârcă a refuzat să discute cu echipa Publika TV. În schimb, Veceaslav Ceban a calificat drept aberaţii declaraţiile subalternului său.

"Procuratura a intentant dosar penal şi mai departe ţine de procuror. Ce eu trebuia să nu-mi îndeplinesc indicaţiile? Şi s-a emis ordinul ministrului de suspendare a lui Ceban", a menţionat Ceban.

Acum procurorii şi responsabilii de la Ministerul Justiţiei verifică activitatea Departamentului Instituţii Penitenciare şi cea a Penitecniarului 13 din Capitală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu