Doi agricultori din Moldova, care cultivă cătină, au început culesul roadei. Cât costă un kilogram şi ce beneficii are pentru sănătate

Embed:

Cătina, un adevărat medicament natural, este cultivată de doar doi agricultori în ţara noastră. În plin sezon de recoltare, fermierii îşi pun mari speranţe în export. Înainte de a începe culesul, pentru a se asigura ca pomuşoarele sunt bine coapte, specialiştii le-au verificat minuţios.

Rodion Sobcenco este unul dintre cei doi agricultori care cultivă cătină. Economist de profesie, bărbatul a decis acum trei ani să investească în agricultură. A adus puieţii de cătină din România şi i-a sădit pe şase hectare. Anul acesta se bucură de prima roadă.

"Ceea ce vedeţi dumneavoastră este prima, cea mai mică etapă, tăierea. Mai departe merge la frigider, mai departe scuturarea şi pe urmă avem deja masa", a explicat Rodion Sobcenco, agricultor.

Cătina este foarte bogată în vitamina C şi este considerată un antibiotic natural. Aduce numeroase beneficii sănătăţii, fiind bună pentru imunitate, regenerarea ficatului, combaterea anemiei, în lupta cu stresul şi pentru tratarea afecţiunilor pielii. De asemenea, este eficientă în curele de slăbire.

"Am încercat deja să dezvoltăm şi piaţa Moldovei, dar oricum direcţia noastră este spre Europa. Asta e Franţa, Germania, Italia, în colo", a declarat agricultorul.

Agricultorul este ajutat de 34 de muncitori:

"O tăiem şi o punem în lăzi. Asta facem, mai departe nu ştiu cum".

"Este bună în farmaceutică, se fac medicamente, săpun, de toate se fac din ea".

Un kilogram de cătină costă în jur de 100 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu