Dodon va convoca Consiliul Suprem de Securitate. Ce îl deranjează pe şeful statului

Embed:

Subiectul privind expulzarea celor cinci diplomați ruși va fi discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat astăzi că o ședință în acest sens va avea loc la începutul săptămânii viitoare. Potrivit șefului statului, directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, dar și ministrul de Externe, Andrei Galbur, vor prezenta motivele care au stat la baza deciziei.  

"În 25 de ani de independență a Republicii Moldova am avut situații diferite: am avut război pe Nistru, probleme în Găgăuzia, am avut embargouri, crize politice, dar niciodată în 25 de ani nimeni nu și-a permis să ia astfel de decizii. Problema guvernării este aceea că crește ratingul președintelui. Trebuie să meargă la provocări, la crearea de probleme pentru ca să-l pună pe președinte într-o situație dificilă", a precizat Dodon. 

Șeful statului este deranjat și de faptul că a aflat despre expulzarea diplomaților ruși de la ambasadorul țării noastre în Federația Rusă, Andrei Neguță, și nu de la instituțiile responsabile. Igor Dodon nu a exclus faptul că, în semn de protest, ar putea scoate oamenii în stradă. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu