Dodon și Sîci, noii secretari de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Embed:

Ion Dodon și Artiom Sîci sunt noii secretari de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Aceştia au fost numiţi în funcţii în şedinţa de astăzi a Guvernului.

Numele Dodon i-a trezit o curiozitate ministrului de Interne, Andrei Năstase, care s-a arătat interesat dacă acesta ar fi rudă cu şeful statului, Igor Dodon. 

"Nu? Precis? Chiar dacă ați fi fost..., nu ar fi fost nicio problemă", a declarat Năstase. Astfel demostrând că nu vede o problemă în promovarea cumătrismului la Guvern. 

Iar cel de al doilea secretar de stat, Artiom Sîci este fiul vicepreședintelui Casei Naționale de Asigurări Sociale, Alexei Sîci. În acest context, pentru a evita conflictele de interese, ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a precizat că tatăl său își va depune cererea de demisie începând cu ziua de astăzi.

PUBLIKA.MD aminteşte că Guvernul condus de Maia Sandu s-a remarcat prin numirea rudelor și cumătrilor în funcții. Ministrul de Interne, Andrei Năstase, l-a numit șef interimar la IGP pe cumătrul său Gheorghe Balan, iar nepoata deputatului PPDA Iurie Reniță,  Iuliana Cantaragiu, a ajuns secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Parlamentarul a declarat că nu are nicio contribuție în acest sens. 

La sfârșitul lunii iulie, fosta soție a deputatului PAS Dumitru Alaiba, Ionela Costachi, a ajuns secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.  O situaţie similară a fost şi la Ministerul de Externe. 

Proaspăt ajuns în funcție, Nicu Popescu l-a numit șef de cabinet pe nașul său de cununie, Andrei Popov. La doar câteva zile, după ce s-a revoltat opinia publică, ministrul Popescu a anunțat că Popov nu va mai activa la Ministerul de Externe.

CITEŞTE ŞI: Cumătrism și nănășism în "guvernul" Maiei Sandu. Așa-numitul ministru de externe l-a numit pe Andrei Popov, nașul său de cununie, în funcția de șef de cabinet

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu