DODON SE DISTANȚEAZĂ DE SANDU? Vezi ce anunț a făcut șeful statului

Embed:

Preşedintele Igor Dodon pare că se distanţează de Guvernul Sandu. Liderul informal al socialiştilor profită de pe urma politicilor fiscale anunţate de ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţă, care sunt criticate dur de opinia publică.

Şeful statului s-a lăudat astăzi, pe Facebook, cu mai multe inițiative de ordin social și economic, pe care le-a discutat la Preşedinţie cu subalternii săi.

Mai mult, acesta a accentuat că s-a consultat cu mediul de afaceri și cu liderii sindicali, ceea ce nu au făcut reprezentanţii ministerului Finanţelor. 

Ministrul Finanțelor a anunțat ieri că din 1 ianuarie 2020 vor fi anulate tichetele de masă. Natalia Gavrilița a motivat acest pas prin faptul că nu se înregistrează venituri la bugetul de stat. La doar o zi, Igor Dodon a anunţat că Preşedinţia propune ca odată cu anularea tichetelor, angajatorii să poată cheltui mai mult decât până acum pentru alimentaţia unui angajat, surse financiare care să nu fie impozitate.

Totodată, Gavrilița a anunțat că agenții economici vor fi supuşi din nou mai multor verificări din partea fiscului. De cealaltă parte, Igor Dodon se arată un apărător al oamenilor de afaceri şi promite că va promova un proiect de lege pentru a-i proteja în fața instituțiilor de control.

Președintele s-a mai lăudat că a consultat aceste inițiative cu reprezentanții asociațiilor de business și cu liderii sindicali. Consultările trebuie să devină o normă obligatorie pentru autorități, a punctat Dodon. Liderul informal al socialiştilor a aruncat o piatră în grădina ministrului Gavrilița, care a recunoscut ieri că noile măsuri pe care le propune nu au fost coordonate cu cei la care se referă acestea.

"Aceste măsuri nu au fost consultate în regim obișnuit, pentru că au fost discutate în cadrul negocierilor cu Fondul Monetar Internațional. Este de datoria statului să echilibreze aceste două scopuri de dezvoltare a mediului de afaceri și de asigurare a plăților sociale", a spus NATALIA GAVRILIȚA, ministrul Finanțelor.

Acum o săptămână, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, Igor Dodon a dat de înțeles că nu este mulțumit de activitatea Guvernului condus de Maia Sandu. Acesta nu a menționat care sunt ministerele vizate, dar a precizat că îi lasă până în toamnă, atunci când le va adresa mai multe întrebări.

"Ce perioadă de obicei se oferă Guvernului pentru "luna de miere"? 90-100 de zile? Iată, la începutul lunii septembrie am multe întrebări către multe ministere. Sincer vă spun", a spus președintele IGOR DODON.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu