Dodon s-a înâlnit cu Maia Sandu şi Zinaida Greceanîi. CE au discutat CEI TREI

Preşedintele Igor Dodon s-a întâlnit miercuri, 6 noiembrie, cu premierul Maia Sandu şi preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi. Informaţia a fost confirmată chiar de Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV.

Întrevederea a fost propusă ieri, de şeful statului, la iniţiativa Zinaidei Greceanîi, fără a şti cum vor evolua lucrurile astăzi. Şeful statului i-a reproşat Maiei Sandu că s-a grăbit şi nu a aşteptat să discute subiectul alegerii procurorului la întrevederea preconizată.

"Întrebarea mea a fost foarte simplă. Doar se putea discuta acest lucru astăzi seara. Dacă doreaţi să mergeţi pe această abordare cu asumarea responsabilităţii, trebuia să discutăm. După aceea, dacă nu găsim limbă comună, mergeţi cu asumarea responsabilităţii. Şi am sugerat că ar fi bine, logic, să se retragă această asumare şi să continuăm dialogul, să menţinem coaliţia", a declarat Dodon. 

Igor Dodon nu a dorit să spună ce a răspuns Maia Sandu. "Nu ar fi corect să vorbesc din numele Dumneaei. Poate ea va reveni cu detalii. Dar a fost o discuţie calmă, liniştită", a spus Dodon. 

Întrebat dacă se va întâlni cu Andrei Năstase, şeful statului a răspuns: "Noi nu avem despre ce discuta. Poate vom avea ce discuta la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, unde trebuie să vină mai mulţi miniştri cu rapoarte în domeniul economic, social, al securităţii rutiere, unde avem probleme enorme, creşterea criminalităţii". 

Potrivit lui Dodon, el va participa pe viitor doar la şedinţe la nivelul liderilor de instituţii: preşedinte, premier, spicher. 

"Nu am de gând să particip la întrevederile liderilor de partide, care până la moment au format majoritatea parlamentară. Liderii de partide să se întâlnească la nivelul liderilor de partid", a mai spus Igor Dodon.

 

loading...

Lasă un comentariu