Dodon: PCRM îl va utiliza pe Filat pentru a se răzbuna pe PD, după care îl va demite

PCRM va profita de PLDM pentru a penaliza PD-ul. Ulterior, Partidul Comuniştilor va face jocul cu democraţii pentru a-l demite pe Vlad Filat. Astfel, comuniştii îşi vor atinge scopul de a provoca alegeri anticipate. Declaraţiile aparţin deputatului neafiliat Igor Dodon şi au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

"Cred că vom avea următoarele scenarii: Partidul Comuniştilor va încerca să-l utilizeze pe Filat şi să joace pe frustrările şi orgoliul acestuia, pentru a penaliza PD-ul şi pe Plahotniuc. Scopul comuniştilor va fi să utilizeze fracţiunea PLDM într-un vot comun, pentru a destabiliza situaţia din actul de guvernare. Obţinând acest joc din partea PLDM-ului, PCRM va face jocul împreună cu PD, pentru a-l demite pe Filat. Scopul PCRM-ului este provocarea alegerilor anticipate", a declarat deputatul neafiliat Igor Dodon.

În acest context, Dodon menţionează că dacă vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate, atunci după scrutin ar putea fi creată o coaliţie de centru-stânga sau la guvernare va veni un singur partid.

"În caz dacă se va ajunge la alegeri anticipate, atunci este posibil că va fi creat un bloc unic al partidelor de stânga împotriva Alianţei. A doua variantă ar putea fi următoarea: vor fi două mari forţe de stânga, una comunistă şi una necomunistă, care vor merge separat, dar care ar putea mai târziu să facă o coaliţie de centru-stânga", a precizat Igor Dodon.

Totodată, fostul comunist spune că PCRM nu a fost niciodată sincer nici cu Estul şi nici cu Vestul.

"Partidul Comuniştilor declară acum şi încearcă să promită Moscovei un vector euroasiatic, deşi prioritatea este integrarea europeană", a menţionat deputatul neafiliat Igor Dodon.

Publika.md reaminteşte că şeful Legislativului şi liderul PD, Marian Lupu, a acuzat PLDM, formaţiune condusă de premierul Vlad Filat, de faptul că ar face jocul comuniştilor.

Ulterior, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că Partidul Comuniştilor urmăreşte revenirea la guvernare, cu ajutorul Partidului Liberal-Democrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu