Dodon: Nu vreau să fiu cameleon ca să îmi schimb părerea despre limba de stat

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, susţine că nu va vota pentru modificarea articolului 13 din Constituţie, care prevede că limba de stat este cea moldovenească. Într-un interviu pentru epresa.md, deputatul neafiliat spune că nu are de gând să susţină nici iniţiativa liderului PD, Marian Lupu, de a numi limba română, drept a doua limbă de stat. 

"Nu voi vota. Marian Lupu, pe parcursul a câtorva luni, şi-a schimbat de câteva ori poziţia. Noi nu vrem să fim cameleoni politici în acest sens. Noi avem o poziţie foarte clară – limba care este în Constituţie trebuie să rămână cea care este acum", s-a arătat convins Dodon. 

Întrebat cum vede rezolvarea acestei neînţelegeri, liderul PSRM crede că această problemă trebuie evitată la moment. "Eu acum m-aş axa pe problemele social-economice. Să lăsăm subiectele de limbă şi istorie. Nu sunt acum cele mai importante", a afirmat Dodon. 

Publika.md aminteşte că, anterior, preşedintele Parlamentului a declarat că din punct de vedere științific, vorbeşte limba română, iar din punct de vedere politic - limba moldovenească. Ulterior, liderul PD şi-a schimbat părerea şi a declarat că ştiinţific nu mai este limba română, ci moldovenească.

Recent, Marian Lupu a venit cu o soluţie pentru problema denumirii limbii în Republica Moldova. Preşedintele Partidului Democrat a adus exemplul Spaniei, în Constituţia căreia sunt stipulate două limbi de stat: spaniola şi catalana.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu