Dodon nu reprezintă în alegeri doar interesele PCRM, susţine Bogatu

"Candidatul comunist la alegerile locale, Igor Dodon nu reprezintă în alegeri doar interesele PCRM. Premierul Vlad Filat, lasă să se înţeleagă că Dodon, ar avea un spate tare peste hotarele Republicii Moldova. Se pare că şeful Guvernului ştie cine anume se ascunde îndărătul lui Dodon. În curând, spune premierul, "lucrurile astea vor fi evidente".

Astfel comentează pe blogul său, analistul politic, Petru Bogatu, modul în care decurge campania pentru alegerile din 5 iunie. Potrivit lui Bogatu, retragerea lui Bodiu a fost un gest bine calculat de premier. "Filat dă de înţeles că l-a retras pe Victor Bodiu din cursa pentru primăria Chilinăului, întrucât a aflat că Dodon este susţinut "din afara ţării". Constrângerile de ordin diplomatic nu-i permit se vede că premierului să fie sincer până la capăt şi să spună lucrurilor pe nume".

În ceea ce priveşte finanţarea campaniei electorală, Bogatu menţionează că aceasta se face din banii de la Kremlin. "Campania sa electorală este finanţată practic, prin Sberbank, de Kremlin. Gherman Gref, conducătorul acestei bănci de stat din Rusia, a fost mandatat personal de Putin să-i asigure o asistenţă financiară generoasă. Preşedintele Sberbank s-a întâlnit cu fostul vicepremier moldovean încă în luna februarie, când s-a pus la punct devizul de cheltuieli al PCRM în alegerile locale".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu