Dodon: În cazul în care în Parlament nu va fi formată o coaliţie, trebuie să ne pregătim de alegerile parlamentare anticipate

Embed:

În cazul în care în Parlament nu va fi formată o coaliţie, trebuie să ne pregătim de alegerile parlamentare anticipate. Declaraţia a fost făcută de preşedintele ţării, Igor Dodon. Potrivit şefului statului, negocierile între PSRM şi PDM sunt la etapa iniţială, când se discută despre principiile unui acord de coaliţie. Dodon mai spune că socialiştii încă nu au ajuns la repartizarea ministerilor şi a funcţiilor în alte instituţii de stat.

"Eu cred că un guvern minoritar nu poate activa prea mult timp, de aceea s-a ajuns la o situaţie în care trebuie să luăm o decizie, ce facem mai departe, să ajungem la formalizarea unei coaliţii, atunci avem stabilitate pe următorii doi-trei ani, nu o să ajungem la formalizarea unei coaliţii, atunci trebuie să fim pregătiţi de alegeri anticipate", a spus preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Joi, 5 martie, socialiştii şi democraţii au început negocierile pentru a crea o coaliţie. Atât negociatorii PSRM, cât şi cei din PDM au declarat că nu au discutat despre partajarea unor funcţii şi instituţii concrete, dar despre bazele creării unei alianţe.

Atunci, preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Dumitru Diacov, a spus că democraţii pot să-şi asume jumătate din numărul de ministere şi sunt interesaţi, în special, de politica externă.  

În noiembrie 2019, Partidul Democrat din Moldova a susţinut moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Socialiştilor împotriva Guvernului condus de Maia Sandu instalat cu voturile socialiştilor şi blocului ACUM. În mai puţin de 24 de ore, PDM şi PSRM au învestit executivul în frunte cu premierul Ion Chicu. 

loading...

Lasă un comentariu