Dodon îl face cu ou şi oţet pe Streleţ. Declaraţiile liderului PSRM la examinarea moţiunii de cenzură

Embed:

"Valeriu Streleţ s-a antrenat într-o luptă pe care nu o poate duce". A declarat liderul socialiştilor, Igor Dodon,  la tribuna Legislativului în timpul examinării moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Streleţ.

"Ce nu era clar că Streleț va fi în fruntea Guvernului pe puțin timp? Domnule Streleț, v-ați antrenat într-o luptă pe care nu o puteți duce. Noi nu vom susține următorul guvern pe care veți încerca să îl investiți. Cea mai bună soluție pentru R. Moldova o reprezintă alegerile anticipat", a spus Dodon. 

Liderul socialist a mai spus că dacă PLDM-ul insista pe candidatura Maiei Sandu ar fi avut de câştigat.

"Este al patrulea guvern PLDM care este demis pentru corupţie. În luna iulie trebuia să insistaţi pe candidatura Maiei Sandu sau să mergem la anticipate. V-aţi ocupat cu masochism politic al PLDM. Atunci când e bâja vă aduceţi aminte de Dumnezeu. Dar unde era Dumnezeu când înregistraţi islamul, când loveaţi în biserica. În Biblie scrie "nu fura", dar voi voi furaţi miliarde. Şi apoi şantajaţi partenerii externi", a spus Igor Dodon.

"Dle Streleţ, în luna iulie v-am spus că nu o să ajungeţi până la Crăciun. V-aţi aventurat să mergeţi în această luptă în care nu o să câştigaţi nicidecum. Prim-ministrul trebuie să se ocupe de problemele ţării. O să rămâneţi în memorie ca un actor care îşi scoate pălăria în faţă lui Filat", a mai spus Dodon.

"Cu ce s-a mai memorizat? Cu declaraţia "40 de lei dolarul". Ţara arde, dar Streleţ e la Washington, cu ce v-aţi ocupat în această perioadă?", întreabă socialistul.

Igor Dodon a declarat că socialiştii vor vota împotriva Guvernului, împotriva tuturor conducătorilor acestei Alianţe şi că unica soluţie pentru ţara noastră sunt alegerile parlamentare anticipate.

"Celor care au gură bună, Dumnezeu nu bate cu baţul. I-am spus lui Filat că aţi venit la guvernare prin lovitura de stat din 7 aprilie. Este aşa-numita karmă. Plecaţi la timp. Alegeri parlamentare anticipate şi jos Alianţa", şi-a încheiat discursul Igor Dodon.

GUVERNUL ÎN FAŢA MOŢIUNII. DEPUTAŢII DECID SOARTA CABINETULUI STRELEŢ (LIVE TEXT)

PUBLIKA.MD aminteşte că Parlamentul examinează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț. Documentul a fost semnat şi depus săptămâna trecută de către 42 de parlamentari ai fracțiunilor PSRM și PCRM.

Aceştia îi reproşează lui Valeriu Streleţ detașarea de atribuțiile constituționaleși îl suspectează de implicare în acte de corupţie.

Moţiunea de cenzură se adoptă cu votul a cel puţin 51 de parlamentari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu