Dodon îl acuză pe Timofti de protecţionism în raport cu judecătorii

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, este acuzat de faptul că promovează politici de protecţionism în raport cu foştii colegi de breaslă. Învinuirile vin din partea liderului socialiştilor, Igor Dodon, şi au fost făcute înainte de şedinţa în plen a Parlamentului.

Igor Dodon susţine că majorarea salariilor magistraţilor, aşa cum o cere Nicolae Timofti, nu va elimina corupţia din sistemul judecătoresc. "Avem un mesaj separat pentru domnul Timofti: avem dreptul moral şi politic să vă învinuim de protecţionism al judecătorilor. Sunteţi preşedinte al ţării, nu al judecătorilor. Aduceţi-vă aminte că sunteţi ales în calitate de şef al statului, al tuturor cetăţenilor", a declarat deputatul.

"Socialiştii vă învinuiesc de protecţionism profesionist şi vă cer adecvat să reveniţi la statutul de preşedinte al ţării", a mai punctat Dodon.

Publika.md aminteşte că Nicolae Timofti a declarat, în repetate rânduri, că susţine proiectul privind majorarea salariilor judecătorilor, măsură care în opinia lui, ar duce la eradicarea corupţiei din domeniu. În vara acestui an, şefului statului spunea că a găsit şi sursele din care va fi majorată remunerarea magistraţilor. Timofti a declarat că a discutat cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Scuebel, care a promis suţinere în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu