DODON FACE JOCUL RUSIEI. Petru Bogatu: Aeroportul care ar urma să fie construit în municipiul Ceadîr-Lunga este pentru Moscova

Embed:

Aeroportul care ar urma să fie construit în municipiul Ceadîr-Lunga, din UTA Găgăuzia, este, de fapt, pentru Moscova. Cel puţin asta susţine analistul politic Petru Bogatu, care a scris, într-un editorial pentru deschide.md că acest aeroport nu va fi nimic altceva decât o modalitate prin care ruşii vor să-şi promoveze interesele în Republica Moldova.

Declaraţiile lui Petru Bogatu vin în contextul în care şeful statului, Igor Dodon, a declarat în nenumărate rânduri că avem nevoie de mai multe aeroporturi sau, cel puţin, unul în nordui şi altul în sudul ţării. Ieri după Şedinţa Consiliului de Securitate, Dodon a spus că acest lucru ar putea fi făcut foarte repede

"Putin are nevoie de liniște pentru a-și promova interesele în Republica Moldova. Obiectivul său principal este construirea unui aeroport internațional în autonomia găgăuză, care le va permite rușilor să-l folosească ca pe o bază proprie indiferent de coloratura și poziția viitoarelor guvernări de la Chișinău.", a scris Petru Bogatu în editorialul citat.

Acesta a adăugat că subiectul construcţiei unor aeroporturi noi a fost discutat deja în cadrul Guvernului, sub pretextul că nu ar exista concurenţă în transportul aerian. Tot ieri, în cadrul emisiunii Punctul pe azi, de la TVR Moldova, premierul Ion Chicu a reiterat faptul că totul se pregăteşte deja.

"Cred că este foarte posibil ca, dacă nu anul acesta, anul viitor, mă refer dacă nu 2020, atunci la începutul lui 2021, să avem cel puţin un aeroport la nord - la Mărculeşti sau Bălţi, şi unul la sud - probabil la Ceadîr-Lunga. Urmează specialiştii să elaboreze acest studiu de pre fezabilitate, să vadă unde economic este cel mai raţional", a declarat premierul, Ion Chicu. 

Construcţia unui aeroport modern în Ceadîr-Lunga a fost una dintre promisiunele electorale ale Irinei Vlah, în alegerile din acest an, pentru fotoliul de başcan al Găgăuziei. Mai mult, Vlah declara atunci că această idee a fost discutată în timpul vizitei preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în Moldova.

loading...

Lasă un comentariu