Dodon despre schimbarea care va duce la prăbuşirea PCRM

Prăbuşirea PCRM este inevitabilă şi se va produce odată cu înlocuirea actualului lider al formaţiunii, Vladimir Voronin. Cel puţin aşa susţine preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, într-un interviu pentru Epresa.md.

Potrivit lui Dodon, indiferent cine îi va lua locul lui Vladimir Voronin la conducerea PCRM, formaţiunea va avea mult de pierdut în urma acestei schimbări. “Oricine care va fi numit ca succesor al PCRM-ului va duce la pierderea poziţiilor politice ale acestui partid. Simbolul PCRM-ului este Vladimir Voronin, nu secera şi ciocanul. Atâta timp cât el este liderul formaţiunii, PCRM-ul va obţine rezultate, mai mici, dar anumite rezultate vor fi. Timpul nu cruţă pe nimeni şi atunci când va fi pe ordinea de zi subiectul de a schimba liderul, PCRM va pierde dublu sau triplu faţă de ceea ce are acum”, a declarat Dodon.

Liderul socialiştilor se arată convins că nu a mai rămas mult timp până atunci. “Am spus că PCRM-ul pierde şi va pierde din ce în ce mai mult. Problema este doar în timp. Ei acum pierd lent şi noi, la fel de lent, ne ridicăm. În momentul când va sta problema de schimbare a liderului PCRM – ei se vor prăbuşi. Noi suntem conştienţi că în politică este important timpul”, a precizat Dodon.

Publika.md aminteşte că în presă s-au vehiculat mai multe nume care ar putea să îl înlocuiască pe Vladimir Voronin la şefia PCRM. Printre persoanele care ar putea să îi ia locul liderului comuniştilor au fost numiţi Iurie Muntean, Victor Gurău, iar mai recent şi Victor Şelin. Pe de altă parte, unul dintre ideologii formaţiunii, Mark Tkaciuk, a declarat că Voronin nu are succesori în PCRM.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu