Dodon despre Guvernul Sandu: Le dau vreo două torpede aşa cum ştiu eu şi se termină lucrul foarte repede

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a recunoscut că Guvernul Sandu nu a îndeplinit toate necesităţile şi aşteptările cetăţenilor. Şeful statului susţine că oamenii au nevoie de rezultate concrete, iar miniştrii nu îşi fac bine treaba şi ar trebui să fie înlocuiţi. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4.

"Trebuie să recunoaştem că nu toate aşteptările s-au implementat. Trebuie să spunem franc, pe unele aspecte nu s-au dus până la capăt unele lucruri. Am spus foarte clar că reformele sunt bune, dar oamenii aşteaptă rezultate concrete. Ei vor concret, bani, salarii, pensii, drumuri, apă, canalizare. La acest capitol, aşteptările oamenilor cu regret nu sunt rezultate. Să nu să se supere cineva din Guvern, că ei se mai supară. Dar eu dacă aş vrea să-i critic, eu pot să-i critic aşa că ei nu se mai ridică de jos. Le dau vreo două torpede aşa cum ştiu eu şi se termină lucrul foarte repede. Noi nu cerem demisia miniştrilor, cu toate că vreo 2 - 3 ar trebui să plece de acolo. Ştiţi cum acolo - bate şaua să se priceapă calul. Nu-i frumos să spui aşa faţă de Guvern, dar e un proverb moldovenesc. Dacă puteţi să faceţi treaba, arătaţi asta, dacă nu, daţi alţi miniştri. Şi nu neaparat să fie cu Harvard, că deja e banc asta cu Harvard. Că toţi îs cu diplomă Harvard, dar sunt departe de ce se întâmplă prin ministere. Dacă nu au oameni, să spună, că noi suntem gata să venim cu oamenii noştri", a declarat preşedintele ţării, Igor Dodon.

De asemenea, Dodon a enumerat şi realizările comune ale Guvernului Sandu şi Parlamentului precum: Scoaterea anumitor instituţii de sub controlul fostei guvernări, refacerea relaţiilor cu partenerii externi de finanţare şi menţinerea stabilităţii sociale şi bugetare.

"Da, Guvernul a făcut greşeli, se mai împiedică ei, calcă prin gropi, ei dau să cadă, dar noi îi ţinem de cămaşă de la spate şi îi ajutăm să nu cadă prin deputaţii noştri din majoritatea noastră parlamentară", a menţionat preşedintele ţării.

Lasă un comentariu